maanantai 28. syyskuuta 2009

Kirjoitan kirjoista kirjavasti


Piti oikeastaan kirjoittaa kommentti kaverin blogiin, mutta sitten tajusin, että aiheestahan syntyykin aika paljon tekstiä ja päätin kirjailla omaan blogiini..

Kaveri pähkäili blogissaan, kuinka hänelle tuli hassu tilanne eteen, että kirjastosta oli tietty kirja varattu ja hän kummastui kun ehdotettiin että hän ostaisi sen. Ettei hän suunnilleen ikinä osta kirjoja itselleen...

Ihmiset on niin erilaisia.. ikinä en ite taas jaksa mennä kirjastoon ja miettiä niiden palauttelua ajoissa. Tai no kyllä mä joskus lainailin silloin kun ei ollut varaa kun oli köyhä opiskelija. Nykyään ostan aina itselle kaikki kirjat, jotka haluan lukea. Joskus nuukailen, enkä osta kirjaa heti. Kuitenkin tulen yleensä toisiin ajatuksiin ja käyn hakemassa kirjan ennemmin tai myöhemmin. Tästä poikkeuksena on kirjat, jotka ostan isälle ja saatan sitten lainata ja lukea itsekin :)

Tykkään eniten pokkareista, koska niitä on mukava lukea bussimatkoilla tai silloin tällöin kulkiessani junalla. En näe enkä kuule ketään enkä mitään lukiessani :D Luen itseni uneen ja luen rauhoittaakseni mieltäni. Vaikka hyllyt olisivat miten täynnä kotona niin kirjoja mahtuu aina, kun niitä voi pinota mukavasti... Ja niitähän kertyy.

Mun unelmatalossa on seinän kokoinen kirjahylly, johon voin laittaa kaikki aarteeni kerralla esiin. Ja sitten sellainen löhönurkkaus, jossa voi lueskella vaikka päällään jos siltä tuntuu. Siihen vielä sellainen pehmeä ja lämmin peitto. Noh, kyllä te tiijätte.

Kirjoja ostelen sekä englannin, että suomen kielellä. Aika sama oikeastaan kummalla. Ulkomailta tuon aina mukanani muutaman uutuuden valittuna kohtalaisen summanmutikassa. Jos kirjoja myydään 2 euron hinnalla niin mun kirjakassien sangat venyy. Mä ahmin ja kahmin kirjoja, ne on mun aarteita enkä suostu myymään niitä ikinä pois kirpputorilla. Kirjoja pitää aina olla myös jo etukäteen vähän varalla. Jos kirjapula meinaa iskeä, niin täytyy äkkiä lähteä hankkimaan lisää varastontäydennystä. Yleensä lukemista odottaa hyllyssä 2-10 uutta kirjaa.

Odotan myös mielenkiinnolla erään vanhan tuttavan kirjoittamaa kirjaa, joka pitäis saada ihan lähipäivinä käsiini komistamaan hyllyäni (heti yöpöydän ja käsilaukku-bussi-kierrosten jälkeen). Vähänkö on hienoa päästä lukemaan tutun kirjoittamia juttuja, itse kun en ole saanut ison D:n lisäksi ikinä mitään muuta julkaistua kuin Aamulehden allakassa runoja :D Arvostan.

Parhaita paloja luetaan useaan kertaan uudestaan. Suosikkeja on tapana lainailla myös kavereille, kunhan on itse ensin kerinnyt ne lukea. Ei ole väliä, onko kirja tarkoitettu lapsille vai aikuisille, kunhan pidän kirjoittajan tyylistä. Usein luen hömppäkirjoja (mieluiten englanniksi että niistä olisi edes jotain hyötyä), mutta sekaan saattaa myös silloin tällöin eksyä klassikoita, nämä on pakko lukea -kirjoja, dekkareita etc. Sarjakuville ja nuottikirjoille hyllyssä on pyhitetty kokonaan oma osasto.

Mut kohta pitää varmaan mennä unelle. Illalla ennen nukkumaanmenoa saatan ehkä lukea Marina Lewyckan kirjaa Traktorien lyhyt historia ukrainaksi.. Tai nappaan Nemin vanhan albumin kouraani ties kuinka monennen kerran. Kinsellan Shopaholic ties a knot taitaa tänäänkin jäädä keskeneräisenä odottamaan lukemista. Niin pahaa kirjapulaa ei ole taas vähään aikaan ollut, että olisin sitä jaksanut lukea, en suosittele :D

3 kommenttia:

  1. Vai sun tuttavapiiriin kuuluu oikein kirjailija? Vautsi, todellakin arvostettavaa kirjoittaa kokonainen kirja. Itse hikoilen jo esseiden ja blogin parissakin.

    Olispa ihanaa ehtiä joskus syventymään kirjaan rauhassa... Ehkä sitten eläkkeellä? Tai hyvässä lykyssä joululomalla. Oon jo ostanu pari kirjaa odottelemaan sitä hetkeä. :D

    VastaaPoista
  2. Mulla olis muuten sulle se Niina Hakalahden Uimataito, jos haluut lainaan mistä oli joskus puhetta.. Siis kun olin ostanut kun oltiin menossa leffaan tai jotain..

    Munkin pitäis oikeesti ehkä lukea mieluummin jotain järkevää.. esim. tenttiin :)

    VastaaPoista
  3. Ainiinmuuten.. iltalukemiseks eksyi yöpöydällä kesken oleva Risto Erosen Väärät veljet. (Mulla on aika usein monta eri kirjaa työn alla erilaisiin mielentiloihin) Aikas mielenkiintoinen kirja. Ja murrejutut on aina pop :)

    VastaaPoista